Látogatóinknak

A parádsasvári üvegmanufaktúra nem “csupán” a helyi üveggyártás hagyományainak újjáélesztője, hanem egyúttal a település egyik fontos turisztikai attrakciója is.

A huta minden nap, hétfőtől vasárnapig 9-15 óra között látogatható. A bemutatók egész óránként indulnak, az utolsó értelemszerűen 14 órakor. Igény szerint, előzetes bejelentkezés alapján ettől eltérő időpontban, így akár 15 óra után is fogadunk vendégeket.

FONTOS INFORMÁCIÓ: miután a szó szoros értelmében egy kis manufaktúrát működtetünk, az üveghuta befogadóképessége korlátozott. Egyidejűleg maximum 20-25 vendéget tudunk kiszolgálni, ennyien férnek egyszerre a “tűz”, vagyis az olvasztókemence közelébe, ahol az üvegfúvó bemutatók zajlanak. Emiatt előfordulhat, hogy benn éppen telt ház van, s az időközben érkező kedves vendégeinknek kicsit várniuk kell, vagy egy későbbi időpontra hívjuk vissza őket. Kérjük szíves megértésüket és türelmüket. A várakozási idő “megspórolható”, vagy csökkenthető, ha előzőleg a megadott telefonos elérhetőségeinken konkrét időpontra jelentkeznek be.

A belépődíj felnőtteknek 1300 Ft, 18 év feletti diákoknak, nyugdíjasoknak, fogyatékkal élőknek 1000 Ft, 18 és 4 év közötti diákoknak, gyerekeknek 900 Ft, 4 év alatt pedig ingyenes. Diák- és nyugdíjas csoportoknak 15 fős létszámtól a belépő 700 Ft/fő, felnőtt csoportok esetén 15 fős létszámtól 1000 Ft/fő. Diákcsoportoknál két kísérő számára a belépés ingyenes. A belépőben minden esetben benne foglaltatik az üvegfújás kipróbálásának a lehetősége – üveglufi fújása – is.


Nagyobb térképre váltás

Ugyancsak mód van részt venni az igen népszerű “Fújd magad” akciónkon. Bármely kedves vendégünk lehetőséget kap saját pohara kifújására. A lehetőség a látogatási időben vehető igénybe. A kifújt poharat másnap feszültségmentesítve, lepattintva, szájcsiszolva át lehet venni, vagy kérésre postán elküldjük. Mindez személyes átvétel esetén a pohár formájától, méretétől függően már 3000 Ft-tól elérhető. Utánküldés esetén a csomagolási és postaköltség Magyarország területére csak 2500 Ft.
Bővebb információ, egyedi igények, csoportoknak bejelentkezés:

tel: +36-70-621-4813, +36-20-444-6161

e-mail: marcell.renes@artglassparad.hu, uvegmanufakturakft@gmail.com